دمنوش ها و نوشیدنی های خنک کننده در ماه رمضان

به گزارش فیس راز، تهران (پانا) - دمنوش های گیاهی بسیار بهتر از نوشیدنی های گازدار و قندی مضر هستند و می توان این دمنوش ها را در وعده افطار و سحر، جایگزین چای یا نوشیدنی های گازدار و آبمیوه های مصنوعی کرد.

دمنوش ها و نوشیدنی های خنک کننده در ماه رمضان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، سعید توکلی، مدیر مرکز خدمات تخصصی بررسی و فرآوری گیاهان دارویی و عضو هیات علمی این پژوهشکده در مورد مصرف دم نوش های گیاهی در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: چای سفید که در بین چای ها، از همه کمتر اکسیده شده است، طبیعت سردی دارد و برای نوشیدن در ماه مبارک رمضان توصیه می گردد. این چای بسیار سبک و نشاط آور است.

وی اضافه نمود: چای سبز هم یکی دیگر از چای های خنک کننده است، زیرا اکسیداسیون پایینی دارد و از این چای برای رفع حرارت و گرمازدگی استفاده می گردد. دم نوش گیاهی چای سبز عطش را کاهش می دهد و فراوری مایعات بدن را افزایش می دهد و این به این معناست که بدن به وسیله عرق، بیشتر خنک می گردد.

دکتر توکلی با اشاره به اینکه گل داوودی طبیعت سردی دارد و دم نوش آن برای روزهای گرم و رفع عطش در ماه مبارک رمضان مناسب است دیگر دم نوش های خنک کننده و مفید برای مصرف در این ماه را برشمرد و مطرح نمود: بابونه هم همچون گل داوودی دارای خواص خنک کنندگی است و به عنوان یک ضدالتهاب از آن استفاده می گردد. دانه های سنا برای خنک کردن حرارت گاز معده و کبد مفید هستند. این دانه برای ماه مبارک رمضان بسیار مناسب هستند، زیرا روزه داری می تواند باعث یبوست گردد.

وی تاکید نمود: دم نوش نعنا فلفلی یا به طور کلی، نعنا بسیار خنک است. می توانید از آن برای تهیه انواع نوشیدنی های گرم و سرد بهره ببرید. اگر از برگ های خشک آن استفاده می کنید، آن را در آب جوش بیاندازید تا خواص آن آزاد شوند.

این عضو هیات علمی علاوه بر معرفی دم نوش های خنک کننده، به معرفی نوشیدنی های خنک کننده نیز پرداخت و مطرح نمود: خاک شیر از جمله نوشیدنی خنک کننده گیاهی است که به صورت خودرو در دامنه کوه ها و صحراها رشد می نماید. خاکشیر دارای اسید استئاریک است. همچنین برای رفع التهاب زخم ها، باز شدن صدا و از بین رفتن کهیر از خاکشیر استفاده می گردد. همچنین بیدمشک گیاهی از خانواده بیدها است. بیدمشک دستگاه گوارش را تقویت و ناراحتی های عصبی را درمان می نماید و مصرف آن در ماه مبارک توصیه می گردد.

توکلی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از دم نوش های گیاهی با طبع سرد عرق کاسنی است. بهترین تصفیه کننده خون کاسنی است. عرق کاسنی خنک کننده بدن و برگ آن مقوی اعصاب است. کاسنی بیماری های کبدی را رفع می نماید. تمام قسمت های این گیاه کاملا خوراکی است و برای بدن مفید است. شربت سکنجبین نیز دارای طبیعت سرد و خنک است و به صفرابر مشهور است. ترکیب شربت سکنجبین و خیار رنده شده برای رفع تشنگی و التهاب ناشی از گرما در ماه مبارک رمضان فوق العاده است.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 1 خرداد 1400 بروزرسانی: 1 خرداد 1400 گردآورنده: faceraz.ir شناسه مطلب: 1718

به "دمنوش ها و نوشیدنی های خنک کننده در ماه رمضان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دمنوش ها و نوشیدنی های خنک کننده در ماه رمضان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید