آخرین شرایط واکسنهای ایرانی کرونا، هیچ پروژه واکسنی متوقف نشده است

به گزارش فیس راز، دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری به خبرنگاران با تاکید بر اینکه واکسن سازهای ایرانی 6 ماه با تاخیر از سایر کشورها به مطالعه و فراوری واکسن های کرونا ورود کردند، گفت: از این رو نمی توانیم بگوییم که نسبت به سایر کشورهای فراوری کننده واکسن عقب هستیم؛ مگر در شرق مدیترانه، جنوب شرق آسیا یا در منطقه ما چند واکسن ساز آغاز کردند که همچون کشور ما با مسائل مالی و تحریم ها روبرو باشند.

آخرین شرایط واکسنهای ایرانی کرونا، هیچ پروژه واکسنی متوقف نشده است

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا گفت: زمانیکه می بینیم یک واکسن ساز خارجی، پول واکسن را گرفته ولی محموله را تحویل کشور نمی دهد لازم بود که خودمان وارد عرصه فراوری واکسن علیه کرونا شویم.

به گفته قانعی، کشور احساس کرد این موضوع، دلیلی برای وارد ساختن فشار علیه ایران است از این رو باید وارد مرحله فراوری واکسن علیه کرونا می شدیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا لازم بود که با توجه به مسائل مالی کشور، چندین پلتفرم واکسن کرونا زمینه کاری شرکت های داخلی قرار بگیرد، گفت: ما از همان ابتدا پیش بینی کردیم که ممکن است اثربخشی یک واکسن در برابر جهش های ویروسی کاهش یابد.

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا افزود: بعلاوه بر اساس نظارت تیم های فنی واکسن ساز و کارشناسان، اگر فردی یک واکسن ویروسی را دریافت نموده ضروری است برای دوز یادآور، از واکسن بر اساس پلتفرم دیگری استفاده کند.

قانعی با بیان اینکه از این رو پیش بینی می شد که شاید با یک نوع واکسن مشکل حل نگردد، گفت: ما شاهد این بودیم که اثربخشی واکسن خارجی (فایزر) در برابر جهش دلتا کاهش یافت و چنین موضوعی برای سایر واکسن ها نیز رخ داد.

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا ادامه داد: البته که قضاوت در مورد واکسن ها کمی زود است و باید دوسالی از تزریق واکسن ها بگذرد که ببینیم کدام واکسن بر پایه چه پلتفرمی اثربخش بوده است. اما کاهش مرگ و میر و بستری طی زمان واکسیناسیون به شدت قابل محسوس بود. از این رو تردیدی در کاهش مرگ به واسطه واکسن ها نیست.

هیچ پروژه واکسن داخلی متوقف نشده است

قانعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شنیده شده بعضی از واکسن سازهای ایرانی، مطالعات یا فراوریات خود را متوقف نموده اند گفت: در حال حاضر هیچ سندی دال بر توقف پروژه های واکسن های داخلی نداریم.

واکسن کووبرکت در حال فراوری است

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا در مورد آخرین شرایط واکسن های ایرانی گفت: واکسن کووبرکت اکنون در بازار موجود است و توقف فراوری یا عدم وجود نمونه این واکسن تایید نمی گردد.

وی ادامه داد: آنچه که در مورد این واکسن گفتند این است که اندازه فراوریات آن نسبت به اندازه فراوریی که قرار بوده باشد، عقب است اما در بازار وجود دارد.

اسپایکوژن آماده تحویل است

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا در مورد واکسن اسپایکوژن که به وسیله شرکت دانش بنیان ایرانی با همکاری یک شرکت استرالیایی در مرحله تست کارآزمایی بالینی است، گفت: مجوز این واکسن اخذ و قیمت گذاری شده ضمن اینکه آماده تحویل است.

قانعی اضافه نمود: زمان ورود این واکسن به عرصه کارآزمایی و فراوری مدت کوتاهی بوده و در مورد این واکسن هم می توان گفت که از جهان عقب نیست.

نتایج کارآزمایی واکسن کووپارس رازی آماده است

عضو کمیته ملی واکسن کرونا گفت: بعلاوه واکسن کووپارس رازی که مطالعات فاز سوم را از شهریور شروع نموده اکنون نتایج فاز سوم خود را آماده نموده است.

وی اضافه نمود: موسسه رازی، در کارآزمایی بالینی خود به جای واکسن نما از واکسن سینوفارم استفاده کرد.

نورا در فاز سوم کارآزمایی بالینی است

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا در مورد واکسن نورا گفت: این واکسن وارد فاز سوم کارآزمایی بالینی شده و به محض اینکه نتایج میانی فاز سوم آماده گردد، امکان اخذ مجوز وجود دارد؛ توانایی این شرکت به اندازه فراوری 3 میلیون دوز در ماه است.

وی اضافه نمود: به احتمال زیاد این واکسن همچون کووپارس رازی در فاز سوم با واکسن سینوفارم مقایسه گردد.

انصراف واکسن فخرا رسمی نشده است

قانعی در مورد واکسن فخرا گفت: هنوز مسئولان این پروژه در کمیته علمی کرونا انصراف کتبی و توقف پروژه را رسماً اعلام ننموده اند.

به گفته وی، در واقع سندی در مورد توقف این پروژه ندیده ایم یا تا به امروز اعلام نشده است.

ورود واکسن مبتنی بر mRNA به تست انسانی تا خاتمه سال

قانعی در مورد واکسن یک شرکت دانش بنیان که مبتنی بر mRNA است، نیز گفت: به محض اخذ مجوز بالینی این پروژه نیز وارد کارآزمایی بالینی می گردد اما با تاخیر.

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا اضافه نمود: پیش بینی می گردد که تا خاتمه سال، وارد کارآزمایی بالینی گردد و پیگیر آن هستیم. این پلتفرم آن دسته از واکسن هایی است که کارایی آنها قابل تغییر است و با کاهش اثربخشی امکان تغییر آن وجود دارد.

وی با بیان اینکه یکی از مسائلی که واکسن سازها طی کارآزمایی بالینی با آن روبرو شدند، خروج داوطلبان از مرحله مطالعه بود، گفت: این یک چالش بود که وزارت بهداشت باید این موضوع را حل نماید؛ البته بعضی واکسن سازها از واکسن سینوفارم برای مقایسه بهره بردند.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 25 آبان 1400 بروزرسانی: 25 آبان 1400 گردآورنده: faceraz.ir شناسه مطلب: 1960

به "آخرین شرایط واکسنهای ایرانی کرونا، هیچ پروژه واکسنی متوقف نشده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آخرین شرایط واکسنهای ایرانی کرونا، هیچ پروژه واکسنی متوقف نشده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید