حاشیه تا واقعیت دانشجویان پزشکی که به دنبال ماسک هستند ، دانشگاه شهیدبهشتی پاسخ می دهد

به گزارش فیس راز، اعتراض تعدادی از دانشجویان علوم پزشکی نسبت به تجهیزات بیمارستان های پذیرنده بیماران مبتلا به کرونا ما را بر آن داشت تا به آن ها بپردازیم.

حاشیه تا واقعیت دانشجویان پزشکی که به دنبال ماسک هستند ، دانشگاه شهیدبهشتی پاسخ می دهد

اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات چگونه برای تحصیل به انگلیس برویم هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی انگلیس، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی انگلستان، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های انگلیس انتخاب کنید.

گروه دانشگاه خبرنگاران، محیامعصومی- بیش از یک ماه است که کرونا به منبع خبری داغی برای خبرگزاری ها، روزنامه ها و حتی کانال های خبری و مجازی تبدیل شده است و هرکس به نوبه خود آماری از مبتلایان و کشته شدگان چینی بر اثر ویروس کرونا می دهد. اوایل شیوع این ویروس در چین، یک بیماری ساده به نظر می آمد و قابل کنترل، اما با گذشت زمان و مبتلا شدن چندین هزار انسان، نگاه ها را تغییر داد به گونه ای که ضمن قرنطینه شدن بعضی شهر های مبتلا در چین، سازمان بهداشت جهانی شرایطی فوق العاده برای تمام کشور های جهان خاطرنشان کرد.

ایران میزبان مهمانی چینی ، مردم به تکاپو افتادند

زمانی اندک گذشت و خبر شیوع کرونا در چند کشور دیگر هم خبرساز شد. ایران نیز از این ماجرا مستثنی نبود و تمامی مردم و مسئولان نسبت به ویروس کرونا و پیغامدهایش مطلع بودند تا اینکه خبر فوت دو ایرانی بر اثر ویروس چینی پیچید و وزارت بهداشت شیوع این بیماری در قم، اراک و بعضی شهر های دیگر را تائید کرد.

ترس و نگرانی در مردم بیشتر شد چرا که ویروسی مرگ آفرین در چین، حال در چند قدمی آن ها بود و باید کاری می کردند لذا طبق اقدامات مردم چین و مطلعی دادن های بعضی مسئولان برای رعایت بهداشت فردی و همچنین زدن ماسک، در داروخانه ها صف کشیدند.

ماسک و دستکش، خرید شب عید مردم

تهیه ماسک، دستکش و انواع مولتی ویتامین ها و مواد ضدعفونی نماینده همچون الکل و ژل شستشوی دست جای خرید آجیل و لباس های عید را گرفت چرا که هشدار های مختلفی از پزشکان و سایر متخصصان پخش شد که برای مبتلا نشدن به این ویروس ماسک بزنید (که 60 تا 70 درصد از مبتلا شدن جلوگیری می نماید)، سیستم ایمنی بدنتان را بالا ببرید (با مصرف قرص های ویتامین و مواد غذایی مقوی) و از آنجایی که راه انتقال ویروس به وسیله دست و صورت است، مراقب دست هایتان باشید (روزانه چندین بار آن ها را بشویید و از ژل های شسشتو بهره ببرید).

کارشناسان با موقعیت، رنگ عوض می نمایند

علیرغم آنکه داروخانه ها از این موضوع سوءاستفاده اقتصادی کردند و مایحتاج ارزان قیمت این روز های مردم را با منت و قیمت های گزاف به آن ها فروختند با این حال به گران فروشی هم قانع نشدند و بعد از چند ساعت ازدحام مردم، روی شیشه های خود نوشتند که ماسک، ژل، مولتی ویتامین و دستکش ندارند. از طرف دیگر این موضوع عنوان شد که خیلی زود ماسک ها به صورت رایگان به خانواده ها داده می گردد. کاری نداریم که اعلام وزارت بهداشت برای ممنوعیت فروش این اقلام در داروخانه ها بود یا اینکه واقعا تمام این مایحتاج طی چند ساعت فروخته شدند، اما نکته جالب توجه آن است که مسئولان و پزشکان که تا چندی پیش از جلوگیری ابتلا به کرونا با ماسک و دستکش صحبت می کردند یکباره تغییر عقیده دادند و گفتند این ها هیچ تاثیری ندارد و بهتر است تنها به صورت مداوم دست های خودتان را با آب و صابون بشویید.

گفتند ماسک و ... برای پزشکان است و در بیمارستان ها توزیع می گردد، که نشد البته این مسئله هم با اعتراضات مردم روبه رو است که چرا اگر ماسک تاثیری بر روی ابتلا ندارد پزشکان و پرستاران باید آن ها را استفاده نمایند و مردم نه؟

بیمارستان ها با حداقل امکانات مقابله

مسئولانی که اهدای رایگان هم نه، بلکه فروش یک ماسک را از مردم دریغ کردند، گویا در ارائه تجهیزات پزشکی استرلیزه شده به پزشکان هم ناتوان هستند، چون پیغام های متعددی از دانشجویان پزشکی و پرستاری به خبرنگاران رسیده است که کادر درمانی بعضی بیمارستان ها از حداقل امکانات هم برخوردار نیستند و با وجود آنکه باید به بیماران کرونایی خدمت رسانی نمایند، اما حتی یک ماسک ساده هم ندارند. این درحالی است که در روز های نخست ورود کرونا به ایران با پیگیری از دانشگاه های علوم پزشکی آخرین شرایط بیمارستان های تحت پوشش شان را جویا شدیم و همه گفتند ضمن اعلام آماده باش به کادر درمان و دانشجویان، بخش های بیمارستان به ویژه اتاق های ICU تجهیز شده اند.

ایران آماده ورود کرونا نبود؟

گویی درواقع این اعلام آمادگی ها تنها برای دلخوشی مردم و خبرگزاری ها بود، چون با این صحبت دانشجویان انگار به تازگی و یکباره این ویروس در ایران فراوری شده و هیچکس برای حضور این مهمان ناخوانده برنامه ای ندارد، پر بیراهم نیست، چون کمیته های پیشگیری از شیوع کرونا به جای آنکه پس از هشدار سازمان بهداشت جهانی تشکیل گردد تا راه بر ورود ویروس چینی به ایران بسته گردد، اما پس از ورود، تازه دانشگاهیان و وزارتخانه ها به فکر تشکیل کمیته پیشگیری افتادند و نکات رعایت مسائل بهداشتی و مطلع سازی ارائه می نمایند.

البته این مسائل درحالی از جانب بعضی دانشجویان پزشکی و پرستاری عنوان می گردد که طبق پیگیری های ما از دانشگاه علوم پزشکی درباره آخرین شرایط بیمارستان مسیح دانشوری موضوع به گونه ای دیگر است.

دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی پاسخ می دهد

مطابق اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به خبرنگار دانشگاه خبرنگاران، از زمان ورود ویروس کرونا به ایران با هماهنگی ها و کوشش های زالی، رییس این دانشگاه تجهیزات مورد احتیاج (به ویژه برای اتاق های ICU) به تنها بیمارستان معین شده آن ها برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا که درحال حاضر مسیح دانشوری است (در صورت احتیاج و تعدد بیماران کرونایی مراکز درمانی این نوع بیماری افزایش پیدا می نماید)، تزریق شده است. همچنین علیرغم تعداد کمی دانشجونما که از ترس حاضر به خدمت رسانی به بیماران نشده و در همان ابتدای کار بیمارستان را به بهانه های مختلف ترک کردند، پرسنل پرستاری و متخصص بیمارستان به صورت شبانه روزی و بدون وقفه در حال اجرا وظیفه هستند و حتی بعضی از آن ها جابجایی شیفت هم نمی نمایند.

مسیح دانشوری مجهزتر از همواره، از پرسنل تا اتاق ICU

بیمارستان مسیح دانشوری به وسیله دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی روزانه ست تجهیزات کامل شامل ماسک N95 (که البته این نوع ماسک درحال حاضر لازم نیست و تنها برای احتیاط بیشتر استفاده می گردد)، شیلد یا همان عینک های مخصوص، لباس مجهز و دستکش را در اختیار پرسنل خود قرار می دهد و در این خصوص کمبودی نیست.

دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی این اطمینان را داد که در بیمارستان مسیح دانشوری به عنوان قطب درمانی بیماران تنفسی، تمامی راه های ورود و بستری بیماران مبتلا به کرونا تفکیک شده است و درصورت مراجعه افرادی با علائم مشکوک به کرونا، آن ها از سایر بیماران جدا خواهند شد تا پزشکان تست های مرتبط را انجام دهند و درمان آن ها را شروع نمایند.

آنفولانزا خطرناک تر است یا کرونا؟

افرادی معتقدند که نباید بیماران مشکوک به کرونا را در یکجا مورد آزمایش قرار دهند، چون در صورت نبود ویروس کرونا و داشتن آنفولانزا، ادغام آن ها با بیمارانی که جواب تست آن ها مثبت می گردد خطرناک است و شیوع را افزایش می دهد، اما مردم باید این نکته را توجه نمایند که ابتلا به بیماری آنفولانزا نوع B. به مراتب خطرناکتر از ابتلا به کرونا است و مسئولان بیمارستانی به این موضوع توجه کامل دارند.

دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی همچنین خاطرنشان کرد که بیمارستان مسیح دانشوری در همان ابتدای امر و قبل از پذیرش بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستان های دیگر انتقال داده شدندو تنها بخش جراحی اورژانسی (مختص بیمارانی که نمی توان جراحی های آن ها را به زمان های مختلف موکول کرد) در حال حاضر برای بیماران غیر از مبتلا به ویروس کرونا فعال است و سایر بخش ها از بیمارن تخلیه شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 22 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: faceraz.ir شناسه مطلب: 933

به "حاشیه تا واقعیت دانشجویان پزشکی که به دنبال ماسک هستند ، دانشگاه شهیدبهشتی پاسخ می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حاشیه تا واقعیت دانشجویان پزشکی که به دنبال ماسک هستند ، دانشگاه شهیدبهشتی پاسخ می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید