طراحی پهپادهای نسل آینده با الهام از سنجاقک های 300 میلیون ساله

به گزارش فیس راز، محققان در دانشگاه استرالیای جنوبی با الهام از نحوه پرواز سنجاقک های 300 میلیون ساله پهپادی طراحی نموده اند که به لحاظ شکل ظاهری و نحوه قرارگیری بال ها بسیار شبیه این حشرات هستند.

طراحی پهپادهای نسل آینده با الهام از سنجاقک های 300 میلیون ساله

جهت دریافت مشاوره خدمات کاتالوگ تبلیغاتی از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ کاتالوگ های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از نماشو بخواهید.

به گزارش یورونیوز؛ در این کار پژوهشی که توسط تیمی از پژوهشگران در دانشگاه استرالیای جنوبی اجرا شده است، بخش های کلیدی سامانه پروازی پهپاد از حرکت سنجاقک ها در هوا الگو گرفته و منطبق بر خصوصیات منحصر به فرد این حشره در معلق ماندن در هوا و حرکت روی سطح آب طراحی شده است.

از آن جا که دریافت سنجاقک ها در طبیعت کار دشواری است، پژوهشگران در این پروژه با استفاده از تکنیک های نوری از هندسه بال 75 نوع مختلف سنجاقک که در موزه حیات طبیعی استرالیا قرار داشتند عکس برداری کردند و سپس تصاویر پرواز سنجاقک و نحوه قرارگیری بال های آن ها را با استفاده از فرمول های ریاضی به مدل های سه بعدی دیجیتال تبدیل کردند.

پروفسور جاوان چاهل، استاد سامانه های حسگر در دانشگاه استرالیای جنوبی، با بیان اینکه از مهارت این حشرات در پرواز بسیار می توان آموخت، گفت: سنجاقک ها در تمام زمینه های پروازی بسیار ماهر هستند. سنجاقک های نر از زمان خروج از زیر آب تا زمان مرگ که حداکثر شش ماه به طول می انجامد درگیر یک مبارزه دائمی با رقبا برای جفت گیری هستند و جفت گیری برای آن ها به توان بالای پروازی برای ترغیب ماده ها احتیاج دارد. از سوی دیگر تمامی سنجاقک ها باید در طول عمر خود به طور پیوسته از شکارچیان فرار نمایند. این دلایل باعث شده است تا توانایی پروازی آن ها طی میلیون ها سال تکامل پیدا کند.

وی اضافه کرد: آن ها می توانند در حین پرواز با سرعت بالا بچرخند و در حالی که بیش از سه برابر وزن بدن خود را حمل می نمایند از زمین به هوا بلند شوند. سنجاقک ها همینطور ماهرترین شکارچیان طبیعت هستند چرا که طعمه های خود را با نرخ موفقیت 95 درصد هدف می گیرند و تعقیب و شکار می نمایند.

استفاده از پهپادها طی سال های اخیر روندی انفجاری را داشته است و این هواپیماهای کوچک بدون سرنشین در زمینه های مختلف از امنیتی و نظامی تا صنعت سینما و حتی غربالگری بهداشتی در دوره کرونا مورد استفاده قرار گرفته اند.

محققان می گویند بال های سنجاقک که بلند، سبک، سفت و محکم هستند عملکرد آیرودینامیکی رجحان به این حشرات می بخشد. بنا به گفته آنان، شکم کشیده سنجاقک ها که 35 درصد وزن بدن آن ها را تشکیل می دهد در چارچوب تکاملی رشد و توسعه یافته و نقش مهمی در حفظ تعادل، ثبات و قدرت مانور در پرواز در آن ها ایفا می نماید.

محققان می گویند یک پهپاد شبیه به سنجاقک می تواند کارهای زیادی از جمله جمع آوری و تحویل بارهای ناموزون و نامتعادل، کاوش در محیط های طبیعی حساس و اجرای ماموریت های نظارتی طولانی انجام دهد.

منبع: عصر ایران
انتشار: 14 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 14 اردیبهشت 1400 گردآورنده: faceraz.ir شناسه مطلب: 1686

به "طراحی پهپادهای نسل آینده با الهام از سنجاقک های 300 میلیون ساله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طراحی پهپادهای نسل آینده با الهام از سنجاقک های 300 میلیون ساله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید