معرفی قالب های سقف یوبوت

به گزارش فیس راز، سقف یوبوت از جمله سقف هایی است که نقش مهمی در سبک سازی دال های بتنی و پی ها ایفا می نماید. این سقف همانطور که از نامش پیداست از قالب های یوبوت تشکیل می گردد. این قالب ها که در چهار نوع قالب یوبوت تک، قالب یوبوت دوبل، قالب یوبوت اصلاح شده و قالب یوبوت پلی استایرن فراوری می شوند نقش موثری در کاهش بتن مصرفی ایفا می نمایند. این سیستم سقفی یک سیستم دال بتنی تو خالی است که قالب های آن مکعبی شکل هستند. سازه هایی که با این نوع قالب ها ساخته می شوند وزن سبکی دارند، در نتیجه تعداد ستون های آن ها به نسبت سایر ساختمان ها کمتر است زیرا باری که بر ستون و فونداسیون سازه وارد می گردد کم می باشد. مصرف بتن و فولاد با اجرای سازه یوبوت کاهش می یابد، در نتیجه می توان گفت این سقف از نظر مالی مقرون بصرفه است. در نوشته های پیشین ما به معرفی سقف یوبوت پرداختیم. هم اکنون در این نوشته قصد داریم انواع قالب هایی که در اجرای این سقف سبک مورد استفاده قرار می گیرند را معرفی نمائیم. با ما همراه باشید.

معرفی قالب های سقف یوبوت

جهت دریافت خدمات اجرای پشت بام سبز با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. روف گاردن و بام سبز با بهترین قیمت و بهترین کیفیت را از ما بخواهید.

قالب یوبوت تک

قالب یوبوت تک اولین قالبی است که در ساختمان سازی مورد استفاده نهاده شد. این قالب ها به شکل یک تکه هستند و در چهار طرف خود بندهایی دارند که حرکت یوبوت هنگام بتن ریزی را کمتر می کنند. در زیر قالب های تک پایه هایی قرار دارند که تعادل یوبوت هنگام قرارگیری بر روی سطح را فراهم می کنند. این پایه ها دارای ارتفاع های مختلف هستند و لایه ای با ضخامت های متفاوت ایجاد می کنند. سرعت اجرای پروژه با این قالب ها بالا است و هزینه ای که صرف حمل و نقل آن ها می شود نیز کمتر می باشد، زیرا قالب های تک درون یکدیگر قرار می گیرند و در مقایسه با سایر قالب ها فضای کمتری برای انبار کردن اشغال میکنند. قسمت زیرین این قالب ها باز است و هنگامی که اولین لایه بتن درون آن ها ریخته می شود، هوا حبس شده و دیگر نمی توان بتن بیشتری درون قالب ها ریخت.

قالب یوبوت دوبل

سری دوم قالب های یوبوت که برای سبک سازی سقف سازه مورد استفاده نهاده شدند قالب های دوبل بودند. قالب های دوبل ظاهری همانند قالب های تک دارند اما به صورت دو تکه که بر روی هم نهاده شده اند ساخته شده اند. حجم این قالب ها کاملاً بسته است، به همین دلیل بتن وارد آن ها نمی شود. هزینه ای که صرف فراوری و حمل این قالب ها می شود به نسبت سایر قالب ها بیشتر است.

قالب یوبوت پلی استایرن

این نوع قالب ها همانطور که از نامشان پیداست از جنس پلی استایرن می باشند. آن ها به صورت توپر ساخته می شوند، از این رو بتن نمی تواند درون آن ها نفوذ کند. پلی استایرن ماده ای بسیار سبک اما مقاوم است که نقش مهمی در سبک سازی سازه ایفا می نماید. به همین دلیل قالب های یوبوت پلی استایرن وزن اضافی بر سازه مورد نظر وارد نخواهند کرد. هر چند پلی استایرن گزینه ای ایده آل برای ساخت یوبوت است اما دارای معایبی نیز می باشد. یکی از معایب این متریال فراوری گاز استایرن مونومر که گازی سمی و خطرناک است می باشد. خطر انفجار در اثر گرمای آتش نیز از دیگر معایب یوبوت پلی استایرن می باشد. دال هایی که با این نوع یوبوت ساخته می شوند اگر در معرض گرمای بیش از حد قرار گیرند ممکن است منفجر شوند. به همین منظور در فراوری این یوبوت ها دریچه ای برای خروج گاز و کاهش فشار داخلی حفره ها تعبیه می شود. دلیل اصلی انتشار گاز سمی استایرن مونومر در دمای اتاق این دریچه ها می باشند.

قالب یوبوت اصلاح شده

هنگامی که از یوبوت های تک و دوبل استفاده می شود باید از بتن روان برای بتن ریزی استفاده شود. بتنی که در آن از فوق روان کننده استفاده شده باشد بتن روان یا بتن با اسلمپ بالا نامیده می شود. علاوه بر آن بتنی که در این قالب ها ریخته می شود باید ویبره شود تا بتن به زیر قالب نفوذ کرده و در زیر سقف حفره ایجاد نشود. به منظور رفع نمودن این مشکل، یوبوت اصلاح شده ساخته شد. قالب های یوبوت اصلاح شده به شکل بادی فراوری می شوند و هزینه ای که صرف فراوری آن ها می شود در مقایسه با قالب های تک و دوبل کمتر است. این قالب ها یکپارچه هستند و هزینه حمل و نقل آن ها نیز پایین تر می باشد. همچنین زاویه این قالب ها در گوشه ها حدود 90 درجه است، در نتیجه تمرکز تنش آنها بالا می باشد در صورتی که لبه قالب های دوبل منحنی بوده و زوایای آن ها کمتر است. در دال هایی که با این قالب ها ساخته می شوند میزان بتن مصرفی بیشتر از دال های ساخته شده با قالب های دوبل می باشد. علاوه بر آن سایز قالب های اصلاح شده در مقایسه با قالب دوبل کمتر است، در نتیجه تعداد تیرهایی که در یک سطح تعیین ایجاد می شوند بیشتر بوده و وزن آنها نیز بیشتر است.

منبع: ساختمانچی
انتشار: 6 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: faceraz.ir شناسه مطلب: 791

به "معرفی قالب های سقف یوبوت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی قالب های سقف یوبوت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید