طرز تهیه شامی ماهی چرخ نموده با 2 طعم مختلف و لذیذ
به گزارش فیس راز، شامی ماهی ظاهری شبیه شامی گوشت دارد، اما با خوردن آن طعمی متفاوت و بسیار لذیذ را تجربه خواهید کرد. برای طرز تهیه شامی ماهی چرخ نموده ، پس از آبپز کردن و جدا کردن تیغ های ماهی، آن را چرخ کنید. سپس، پیاز و سیر رنده شده، تخم مرغ و ادویه های لازم را به گوشت ماهی چرخ شده بیفزایید و ورز دهید. در نهایت، مواد را در روغن داغ سرخ کنید. البته شامی ماهی را با سیب زمینی هم می توان تهیه کرد که روش پخت آن کمی فرق دارد. برای دانستن جزئیات هر دو روش، این مطلب از مجله خبرنگاران را از دست ندهید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی شامی ماهی چرخ نموده را با هم می بینیم:
شامی ماهی چرخ نموده | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 45 دقیقه |
زمان پخت غذا | 20 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه شامی ماهی چرخ نموده
یکی از مزایای درست کردن شامی ماهی این است که می توانید از دم ماهی و قسمت هایی که خوردن آن ها سخت تر است، بهره ببرید. زیرا گوشت ماهی همراه بقیه مواد چرخ می گردد و در نهایت، یک بافت نرم و یکدست خواهید داشت. بعلاوه تهیه شامی ماهی، ترفندی عالی برای گنجاندن این ماده غذایی مفید در سبد غذایی خانواده است و مطمئن باشید که بچه ها هم حسابی از آن استقبال خواهند کرد. در ادامه، مواد لازم و روش پخت این شامی را با هم می بینیم:
مواد لازم برای تهیه شامی ماهی چرخ نموده
برای درست کردن شامی ماهی چرخ نموده، مواد لازم را مطابق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
گوشت ماهی | 4 تکه میانه |
پیاز میانه | 2 عدد |
سیر | 3 حبه |
تخم مرغ | 1 عدد |
پودر زیره | 6 قاشق مرباخوری |
ادویه کاری | 4 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | 1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور پخت شامی ماهی
برای تهیه این شامی لذیذ و متفاوت، مطابق دستور زیر عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا تکه های ماهی را با نصف لیوان آب در قابلمه ای مناسب ریخته و روی حرارت بگذارید تا بپزند.
- مرحله دوم: بعد از پخت کامل ماهی ها، تیغ آن ها را جدا نموده و ماهی ها را به صورت ریز خرد کنید.
- مرحله سوم: حالا پیازها را به شکل کاملا ریز رنده نموده و به گوشت ماهی اضافه کنید. دقت داشته باشید که آب پیاز رنده شده حتما باید گرفته گردد.
- مرحله چهارم: در ادامه، تخم مرغ، سیر رنده شده و ادویه ها را هم به بقیه مواد اضافه نموده و مخلوط را خوب ورز دهید.
- مرحله پنجم: تابه ای مناسب را روی حرارت قرار داده و داخل آن میزانی روغن بریزید تا داغ گردد. سپس، از مواد شامی به میزان های مساوی برداشته و پس از شکل دادن در دست، در روغن سرخ کنید.
طرز تهیه شامی ماهی چرخ نموده با سیب زمینی
این هم یکی دیگر از روش های پخت شامی ماهی است که در آن از سبزیجات و صیفی جات متنوعی مثل سیر، سیب زمینی و فلفل هم استفاده می گردد و طعم دلچسبی دارد. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل دستور پخت را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای تهیه شامی ماهی با سیب زمینی
مواد مورد احتیاج برای تهیه این غذای خوشمزه و سبک را مطابق جدول زیر فراهم کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
ماهی | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیب زمینی آبپز | 1 عدد |
سیب زمینی خام | 1 عدد |
سیر | 6 حبه |
فلفل سبز | 1 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
پودر لیموعمانی | 2 قاشق چایخوری |
سبزی خشک معطر (گشنیز و شنبلیله) | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه و قرمز | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور پخت شامی ماهی با سیب زمینی
طرز تهیه شامی ماهی چرخ نموده با سیب زمینی به شکل زیر است:
- مرحله اول: ابتدا ماهی را با میزانی آب آبپز نموده و داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج گردد. وقتی ماهی سرد شد، تیغ های آن را جدا نموده و گوشت ماهی را چرخ کنید.
- مرحله دوم: پیاز، سیب زمینی خام، فلفل سبز و سیر را همراه هم در چرخ گوشت ریخته و چرخ کنید. سپس با فشردن مواد، آب آن ها را بگیرید تا شامی وا نرود.
- مرحله سوم: سیب زمینی پخته را هم به صورت جداگانه چرخ نموده و در نهایت، همه مواد چرخ شده را با هم مخلوط کنید.
- مرحله چهارم: حالا پودر لیموعمانی، سبزیجات معطر و نمک و فلفل را اضافه نموده و تخم مرغ را داخل مواد بشکنید.
- مرحله پنجم: مخلوط مواد را خوب ورز داده، آن ها را به میزان های مساوی فرم داده و در روغن داغ سرخ کنید.
نکات کلیدی در طرز تهیه شامی ماهی چرخ نموده
برای تهیه شامی ماهی، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- نسبت سبزی گشنیز به شنبلیله باید 3 به 1 باشد.
- اگر مواد شامی خیلی سفت بود، میزان تخم مرغ ها را بیشتر کنید و اگر خیلی شل بود، از سیب زمینی بیشتری استفاده نموده یا میزانی آرد سفید داخل مواد بریزید.
- لازم نیست مانند مواد شامی برنج ، مواد این شامی را استراحت دهید و همین میزان که با هم مخلوط شده و ورز داده شدند، می توانید آن ها را در روغن سرخ کنید.
- در برخی رسپی ها، از میزانی زنجبیل له شده هم داخل مواد این شامی استفاده می گردد.
- در صورت استفاده از ماهی کیلکا، ابتدا سر ماهی را جدا نموده و پس از خارج کردن محتویات مختصر داخل شکم ماهی، آن را بشویید و سپس چرخ کنید.
- استفاده از انواع ماهی ها مانند ماهی سفید، قزل آلا، کپور و… در طرز تهیه شامی ماهی چرخ نموده آزاد است و حتی می توانید تن ماهی به کار ببرید.
- برخلاف طرز تهیه شامی ماسوله ای ، برای تهیه شامی ماهی، آب پیاز رنده شده باید حتما گرفته گردد تا شامی وا نرود.
اصول نگهداری از شامی ماهی
بهتر است شامی ماهی را به میزان مصرف تهیه کنید، اما اگر به هر علتی میزانی از شامی ها باقی ماند، آن ها را در ظرفی درب دار (ترجیحا شیشه ای) ریخته و در یخچال بگذارید. به یاد داشته باشید که این غذا نهایتا باید ظرف 2 تا 3 روز آینده مصرف گردد و اگر بیش از این در یخچال بماند، بهتر است آن را مصرف نکنید. دقت داشته باشید نگهداری شامی ماهی که با تن ماهی تهیه شده است، به صلاح نیست و به طور معمول توصیه می گردد که تمام محتویات تن ماهی بعد از باز شدن قوطی آن مصرف گردد.
روش جلوگیری از خراب شدن شامی ماهی
گوشت ماهی حساس تر از سایر انواع گوشت ها است و به همین علت استعداد زیادی برای خراب شدن دارد. بنابراین به هیچ عنوان به جامانده شامی ماهی را روی میز و در دمای اتاق رها نکنید. حتما برای نگهداری آن از ظروف خشک و تمیز بهره ببرید و حتما در اسرع وقت، به جامانده غذا را مجددا گرم نموده و مصرف کنید.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه شامی ماهی
شما می توانید برای قوام مواد شامی ماهی همچون طرز تهیه ماهی سوخاری، به جای سیب زمینی یا آرد سفید از آرد سوخاری بهره ببرید. بعلاوه اجباری در استفاده از گشنیز و شنبلیله نیست و می توانید به جای آن ها، انواع سبزیجات معطر دلخواه را به کار ببرید. همان طور که گفتیم، نسبت شنبلیله هم باید 3/1 گشنیز باشد، زیرا طعم تند و تلخی دارد. علاوه بر این ها می توانید به جای آبپز کردن ماهی، ماهی را حدود نیم ساعت با حرارت 220 درجه سانتیگراد داخل فر بپزید.
خواص ماهی
ماهی حجم قابل توجهی از اسیدهای چرب امگا 3 را در خود جای داده است و میزان این ماده در ماهی های چربی مثل سالمون و قزل آلا بیشتر است. امگا 3 باعث خنثی شدن فعالیت مخرب رادیکال های آزاد در بدن شده و التهاب بدن را کاهش می دهد. بعلاوه سطح تری گلیسیرید و فشار خون را پایین می آورد. ماهی، منبع خوبی از ویتامین D نیز است و مصرف آن اختلالات خواب، بیماری ام اس و روماتیسم مفصلی را بهبود می بخشد. گنجاندن ماهی در برنامه غذایی هفتگی می تواند خطرات حملات قلبی و سکته را کاهش دهد و در درمان مسائل بسیاری مانند بیماری های خود ایمنی، آلزایمر و افسردگی مؤثر باشد.
شامی ماهی؛ یک غذای لذیذ و متفاوت
پیشنهاد می کنیم که در کنار انواع شامی های معروف مثل شامی لپه ای ، شامی ماهی چرخ شده را هم امتحان کنید. این شامی لذیذ می تواند یک غذای نونی سبک در وعده ناهار یا شام باشد و حتی می توانید از آن به عنوان یک پیش غذای متفاوت در مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی نیز بهره ببرید.
البته، اگر تصمیم داشتید که این شامی را به عنوان پیش غذا مهمانی تهیه کنید، تهیه مابقی غذاها را به خبرنگاران بسپارید. در واقع، شما می توانید این غذای مجذوب کننده را خودتان تهیه نموده و تهیه غذاهای سخت تر را به سفارش غذا آنلاین خبرنگاران بسپارید؛ به این شکل، سفره شما رنگین تر و زحمت شما کمتر خواهد شد.
سوالات متداول
برای قوام مواد شامی ماهی از چه موادی می توان استفاده کرد؟
برای قوام مواد شامی می توان از سیب زمینی، آرد سفید یا آرد سوخاری استفاده کرد.
در طرز تهیه شامی ماهی چرخ نموده از چه نوع ماهی هایی استفاده می گردد؟
شما می توانید برای تهیه این شامی لذیذ از انواع ماهی ها از قبیل ماهی سالمون، قزل آلا، کیلکا و … بهره ببرید.
منبع: اسنپ فود