لول کباب ، رقیب کوبیده و خوشمزه ترین کباب تهرانی بدون منقل
به گزارش فیس راز، لول کباب که به آن دولی کباب، غازی کباب یا لوله کباب هم می گویند یکی از است که اصالت آن به شهر تهران برمی گردد. لول کباب یا دول کباب تهرانی معمولا در تابه سرخ شده و همراه با نان یا برنج سرو می گردد. اگر شما هم از علاقه مندان به انواع کباب هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه لول کباب تهرانی به عنوان یک کباب سنتی در تهران قدیم را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه لول کباب تهرانی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوشت چرخ نموده | 400 گرم |
پیاز | 2 عدد میانه |
جعفری و گشنیز تازه و ساطوری خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
پودر سیر و سماق | به میزان لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان کافی |
نان و برنج | برای سرو لول کباب |
مواد لازم برای تهیه سس لول کباب
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
پیاز | 1 عدد کوچک |
کره | 100 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
لیموترش یا آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، پودر سیر و پول بیبر | به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه لول کباب و سس مخصوص آن: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه لول کباب تهرانی
در طرز تهیه لول کباب تهرانی مثل بهتر است از گوشت چرخ نموده مخلوط گوسفندی با گوساله و پیاز قرمز بهره ببرید تا کباب شما تردتر و خوشمزه تر گردد. اگر برای استفاده از گوشت قرمز محدودیتی دارید، می توانید لوله کباب را مثل با استفاده از گوشت چرخ نموده مرغ درست کنید.
مرحله اول: مواد اولیه دولی کباب را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه لول کباب تهرانی، پیازها را بشویید و پوست بگیرید. سپس، 2 عدد از پیازها را رنده کنید و در صافی بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد و تفاله پیاز باقی بماند، ما به تفاله پیاز احتیاج داریم. یک عدد از پیازها را نیز به صورت نگینی ریز رنده کنید و کنار بگذارید تا بعدا در تهیه سس دول کباب از آن بهره ببرید.
ساقه های ضخیم و برگ های زرد جعفری و گشنیز را هم جدا کنید. سپس، جعفری و گشنیز پاک شده را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی شان خارج گردد. در ادامه، برگ های تر و تازه جعفری و گشنیز شسته شده را به صورت ریز و ساطوری کنید.
گوجه فرنگی ها را نیز به خوبی بشویید، بلانچ کنید و پوست گوجه ها را بگیرید. سپس، گوجه های بدون پوست را رنده نموده یا با استفاده از گوشتکوب برقی پوره کنید و کنار بگذارید. این پوره گوجه فرنگی را هم بعدا باید در سس لوله کباب تهرانی بریزید.
مرحله دوم: گوشت چرخ نموده را آماده کنید
در این مرحله از تهیه لول کباب، گوشت چرخ نموده و تفاله پیاز رنده شده را در کاسه بزرگی بریزید. سپس، گشنیز و جعفری ساطوری شده را نیز به محتویات کاسه اضافه کنید. این ترکیب را برای یکی دو دقیقه ورز دهید تا مواد اولیه لول کباب به طور یکنواخت با یکدیگر ترکیب و یکدست شوند.
برای خرید گوشت چرخ نموده می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: ادویه ها را اضافه کنید
حالا، میزانی پودر سیر، سماق، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه هم در کاسه بریزید. این مواد را با گوشت چرخ نموده، پیازهای رنده شده و جعفری و گشنیز ساطوری شده برای 5 الی 7 دقیقه به خوبی ورز دهید تا گوشت لول کباب تهران قدیم کاملا منسجم، چسبناک و یکپارچه گردد؛ درست مثل .
برای خرید انواع ادویه ها مانند پودر سیر، سماق، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: مایه لول کباب را استراحت دهید
پس از ورز دادن همه مواد، در این مرحله از طرز تهیه کباب دولی باید روی کاسه را با سلفون بپوشانید. سپس، ظرف حاوی مایه لول کباب تهرانی را حداقل به مدت 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند و خودش را بگیرد.
مرحله پنجم: سس لول کباب را آماده کنید
در فاصله استراحت کردن گوشت و باقی ترکیبات، می توانید سس لول کباب تهرانی را آماده کنید. برای این منظور، کره را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا ذوب گردد. سپس، پیازی که قبلا به صورت نگینی ریز خرد کردید را در تابه بریزید و تفت دهید تا کاملا سبک گردد.
برای خرید کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: زردچوبه را اضافه کنید
پس از سبک شدن پیاز، میزانی زردچوبه را نیز به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا زردچوبه رنگ باز کند و عطر آن آزاد گردد. با انجام این کار، طعم خامی زردچوبه رفع می گردد و رنگ و لعاب بهتری پیدا می نماید.
مرحله هفتم: پوره گوجه فرنگی را در تابه بریزید
در این مرحله از طرز تهیه غازی کباب یا همان دول کباب، پوره گوجه فرنگی که قبلا آماده کردید را نیز به محتویات تابه اضافه کنید. سپس، میزانی نمک، فلفل سیاه، پودر سیر و پول بیبر () را نیز در تابه بریزید و همراه با پوره گوجه فرنگی تفت دهید تا آب گوجه کشیده گردد. پس از آن که سس لول کباب به روغن افتاد و کاملا جا افتاده شد، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.
مرحله هشتم: لوله کباب را سرخ کنید
پس از گذشت نیم ساعت، کاسه حاوی مایه لوله کباب را از یخچال خارج کنید. حالا، میزانی روغن را در تابه نچسب و مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، میزانی از مایه لول کباب (به میزان یک گردوی درشت) را جدا نموده و به صورت لوله ای فرم دهید.
کباب لوله ای را در تابه بگذارید تا سرخ گردد. این کار را تا زمانی ادامه دهید که کل مایه کباب تمام گردد. در ادامه، کباب های سرخ شده را روی یک توری فلزی بگذارید تا روغن اضافی آن ها خارج گردد.
برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله آخر: لول کباب را سرو کنید
پس از سرخ شدن همه کباب ها، لول کباب را در ظرف سرو قرار دهید و سس مخصوص را روی آن بریزید. شما می توانید این کباب سنتی خوشمزه را با نان، برنج چلو ()، برنج کته ()، پیاز و سبزی خوردن نوش جان کنید.
برنج و نان را می توانید به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه لول کباب تهرانی
- برای تهیه لول کباب، بهتر است از گوشت چرخ نموده مخلوط گوساله با گوسفند بهره ببرید. می دانید برترین ترکیب گوشت چرخ نموده برای غذاهای مختلف چیست؟
- اگر برای مصرف گوشت قرمز محدودیتی دارید، می توانید لول کباب را با استفاده از گوشت چرخ نموده مرغ یا حتی با چرخ نموده بوقلمون درست کنید.
- برای خوشمزه تر شدن لوله کباب، پیشنهاد می کنیم در تهیه آن از پیاز قرمز بهره ببرید.
- در هنگام تهیه لول کباب حتما آب پیاز رنده شده را بگیرید و فقط از تفاله پیاز بهره ببرید.
- در صورت تمایل، می توانید میزانی زعفران دم نموده غلیظ را هم به مایه لول کباب و هم به سس مخصوص آن اضافه کنید.
- در صورت تمایل، می توانید تعدادی گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، پیاز و حبه های سیر را هم در ابعاد درشت برش بزنید و سرخ کنید. سپس، این سبزیجات سرخ شده را نیز همراه با سس و خود دولی کباب در ظرف سرو بگذارید و نوش جان کنید.
سوالات متداول درباره لول کباب تهرانی
طرز تهیه لول کباب ترکی چگونه است؟
شما برای تهیه لول کباب ترکی یا کباب لوله ای اردبیل علاوه بر 300 گرم گوشت چرخ نموده به یک عدد تخم مرغ، یک عدد پیاز، 2 حبه سیر، یک قاشق مرباخوری رب گوجه فرنگی، میزانی جعفری خرد شده و نصف لیوان پودر نان یا آرد سوخاری احتیاج دارید.
طرز تهیه لوله کباب افغانی چگونه است؟
مواد اولیه لوله کباب افغانی شامل 300 گرم گوشت چرخ نموده، یک عدد پیاز، 2 حبه سیر، یک قاشق مرباخوری پودر تخم گشنیز، میزانی آرد نخودچی و ادویه های رایجی مانند نمک و فلفل سیاه است.
طرز تهیه لوله کباب مرغ به چه صورت است؟
طرز تهیه لوله کباب مرغ عینا مانند همان چیزی است که در این مطلب برایتان گفتیم؛ با این تفاوت که به جای گوشت چرخ نموده مخلوط گوسفند و گوساله باید از چرخ نموده مرغ بهره ببرید.
منبع: افق کوروش