طرز تهیه پنکیک با شیره انگور

به گزارش فیس راز، پنکیک با شیره انگور یکی از مقوی و یک یا میان وعده نرم و سبکه که طعمی شیرین و طبیعی داره. شما می تونید این پنکیک خوشمزه رو هم با شیر و هم بدون شیر با ماست درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا 2 روش طرز تهیه پنکیک با شیره انگور رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه پنکیک با شیره انگور

طرز تهیه پنکیک با شیره انگور و شیر در یک نگاه

برای درست کردن پنکیک با شیره انگور و شیر، اول باید آرد رو الک کنید و با بیکینگ پودر و نمک مخلوط کنید. بعد تخم مرغ رو خوب بزنید و شیره انگور رو اضافه و مخلوط کنید. سپس، شیر و کره یا روغن رو به مواد تر اضافه کنید تا یکدست بشن. مخلوط آردی رو کم کم به مواد تر اضافه کنید و فقط در حد ترکیب شدن هم بزنید تا مایه نسبتا غلیظی شکل بگیره.

مایه پنکیک رو حدود 5 دقیقه استراحت بدید تا بیکینگ پودر فعال بشه. تابه نچسب رو روی حرارت میانه رو به ملایم گرم کنید و کمی روغن یا کره روی کفش بمالید؛ سپس با ملاقه میزانی از مایه پنکیک رو توی تابه بریزید و 2 تا 3 دقیقه صبر کنید تا حباب بزنه و لبه پنکیک ها نیمه خشک بشن. پنکیک رو برگردونید و سمت دیگه ش رو هم 1 تا 1.5 دقیقه بپزید تا طلایی و پف دار بشه. در انتها، پنکیک ها رو روی هم بچینید و با شیره انگور، گردو، کنجد یا کمی کره سرو کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن پنکیک با شیره انگور ادامه این مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه پنکیک با شیره انگور و شیر (برای 2 تا 3 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد (همه منظوره)1 لیوان فرانسوی دسته دار
شیرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ1 عدد
بیکینگ پودر1 و 1/4 قاشق چای خوری
نمکنوک قاشق چای خوری
روغن مایع یا کره (آب شده)2 قاشق غذاخوری
شیره انگورنصف لیوان فرانسوی دسته دار
وانیل (اختیاری)نصف قاشق چای خوری
دارچین، آجیل و خشکبار دلخواه (اختیاری)برای تزیین پنکیک

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 5 تا 7 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت پنکیک با شیره انگور: حدود 4 تا 5 دقیقه (پشت و روی هر پنکیک)

میزان کالری پنکیک با شیره انگور: حدود 110 تا 140 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه پنکیک با شیره انگور و شیر

طرز تهیه پنکیک با شیره انگور هم با شیر و هم بدون شیر با آب یا ماست قابل انجامه. شما حتی می تونید این پنکیک خوشمزه و مقوی رو با ارده یا با موز له شده هم درست کنید.

مرحله اول: مواد خشک رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه پنکیک با شیره انگور و شیر، اول باید آرد رو الک کنید تا سبک و بدون گلوله باشه. بعد بیکینگ پودر و کمی نمک اضافه کنید و با همزن دستی یا قاشق به خوبی مخلوط کنید. این کار باعث می شه پنکیک هاتون بعدا سبک و پف دار بشن.

در صورت تمایل، برای خرید آرد همه منظوره، نمک و بیکینگ پودر می تونید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: مایه تخم مرغی رو درست کنید

حالا باید تخم مرغ رو توی یه کاسه دیگه بشکنید و با همزن دستی بزنید تا کاملا یکدست بشه و اصلا حالت لختگی نداشته باشه. بعد شیره انگور () رو به تخم مرغ زده شده اضافه کنید و برای 30 ثانیه دیگه با همزن دستی بزنید تا کاملا مخلوط بشه.

برای خرید تخم مرغ و شیره انگور می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: شیر و کره رو اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه پنکیک رژیمی با شیره انگور، باید شیر رو کم کم به مایه تخم مرغی اضافه کنید. این ترکیب رو برای 1 دقیقه دیگه به خوبی هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب و یکدست بشن. در آخر، کره آب شده یا روغن رو هم اضافه کنید؛ این مواد رو دوباره هم بزنید تا روغن یا کره هم کاملا با باقی ترکیبات مخلوط بشه. مطمئن بشید همه مواد کاملا یکدست شده باشن تا پنکیک بعدا به خوبی پف کنه.

برای خرید شیر، کره و روغن مایع می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: مایه پنکیک با شیره انگور رو درست کنید

در این مرحله از طرز تهیه پنکیک ساده با شیره انگور، مخلوط آردی رو در دو مرحله به مایه تخم مرغی اضافه کنید. هر بار مواد رو با لیسک یا قاشق فقط هم بزنید تا مایه یکدستی ایجاد بشه و هیچ گلوله ای وجود نداشته باشه. در نهایت، غلظت مایه پنکیک باید مثل ماست بشه و بتونید با ملاقه اون رو بر دارید. اگه خیلی سفت بود کمی شیر اضافه کنی؛ اگر هم زیادی رقیق بود کمی آرد بریزید.

مرحله پنجم: مایه پنکیک با شیره انگور رو استراحت بدید

وقتی مواد خشک و تر رو با هم مخلوط کردید و مایه پنکیک به غلظت مناسب رسید، در این مرحله از طرز تهیه پنکیک بدون شکر با شیره انگور، کاسه رو حداقل به مدت 5 دقیقه در دمای محیط بذارید تا مایه پنکیک با شیره انگور استراحت کنه.

این چند دقیقه باعث می شه مایه پنکیک خودش رو بگیره و مهم تر از همه بیکینگ پودر فرصت پیدا می کنه فعال بشه و گاز فراوری کنه. همین گازها هستن که باعث پف کردن و سبک شدن پنکیک هاتون موقع پخت می شن. در این مدت، مایه پنکیک رو هم نزنید و روی کاسه رو هم لازم نیست ببندید؛ فقط بذارید استراحت کنه و سبک بشه.

مرحله ششم: تابه رو گرم کنید

در این مرحله از طرز تهیه پنکیک با شیر و شیره انگور، تابه نچسب رو حدود 2 دقیقه روی حرارت میانه رو به ملایم بذارید تا گرم بشه. اگه تابه بیش از حد داغ باشه، سطح پنکیک ها سریع تیره می شه و داخل شون خام می مونه؛ اگر هم سرد باشه، پنکیک پف نمی کنه و بافتش سفت درمیاد.

بعد از گرم شدن، میزان خیلی کمی روغن یا کره داخل تابه بریزید و با فرچه آشپزی یا دستمال پخش کنید تا فقط یک لایه خیلی نازک چربی روی کف تابه بشینه و پنکیک ها نچسبن.

مرحله هفتم: پنکیک با شیره انگور رو بپزید

بعد از گرم شدن تابه و در آخرین مرحله از طرز تهیه پنکیک خانگی با شیره انگور، وقتشه با یاری یک ملاقه کوچیک میزانی از مایه پنکیک رو بردارید و به آرومی وسط تابه بریزید تا خودش پخش بشه.

اجازه بدید روی پنکیک حباب های ریز ظاهر بشه و لبه هاش حالت مات و نیمه خشک پیدا کنه؛ این مرحله معمولا 2 تا 3 دقیقه طول می کشه. بعد با کفگیر، پنکیک رو بدون فشار و آروم برگردونید. طرف دوم رو 1 تا 1.5 دقیقه بپزید تا رنگش طلایی بشه و کامل پف کنه. برای هر سری پخت، اگه دیدین تابه خشک شده، خیلی کم دوباره چربش کنید تا رنگ پنکیک ها یکدست بمونه.

مرحله آخر: پنکیک با شیره انگور رو سرو کنید

حالا پنکیک های تازه پخته شده رو روی هم بچینید و توی ظرف سرو بذارید. در صورت تمایل، می تونید میزانی شیره انگور هم روی پنکیک ها بریزید و با گردوی خرد شده و کنجد تزئین کنید. اگه دوست داشتید، می تونید یه تکه کوچیک کره هم روی پنکیک های داغ بذارید تا خوشمزه تر بشن.

در صورت تمایل، برای خرید کنجد و انواع مغزیجات مثل گردو می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه پنکیک با شیره انگور بدون شیر

در طرز تهیه پنکیک با شیره انگور بدون شیر، کافیه یک عدد تخم مرغ رو با حدود نصف لیوان شیره انگور و دو تا سه قاشق آب مخلوط کنید تا مایعات کاملا یکدست بشن.

بعد یک لیوان آرد، یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر و نوک قاشق چای خوری نمک رو کم کم به مواد تر اضافه کنید؛ فقط در حدی هم بزنید که مایه پنکیک یکدست و کمی غلیظ بشه. مایه پنکیک رو 5 دقیقه استراحت بدید و باقی مراحل رو درست مثل دستور اصلی دنبال کنید.

روش تهیه پنکیک با ماست و شیره انگور

در طرز تهیه پنکیک با ماست و شیره انگور، اول یک عدد تخم مرغ رو با حدود یک سوم لیوان شیره انگور و نصف لیوان ماست به خوبی مخلوط کنید تا کاملا یکدست بشه. بعد یک لیوان آرد، یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر و نوک قاشق چای خوری نمک رو کم کم به مواد تر اضافه کنید؛ فقط در حدی هم بزنید که مایه پنکیک یکدست و کمی غلیظ بشه. باقی مراحل رو عینا مثل رسپی اصلی دنبال کنید.

برای خرید می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش درست کردن پنکیک با شیره انگور و موز

برای درست کردن پنکیک با شیره انگور و موز، یک عدد موز رسیده رو کاملا له کنید و با یک عدد تخم مرغ، حدود یک سوم لیوان شیره انگور و دو تا سه قاشق آب یا کمی شیر (لبنی یا گیاهی) مخلوط کنید تا مایه یکدست بشه.

بعد یک لیوان آرد، یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر و نوک قاشق چای خوری نمک رو کم کم اضافه کنید؛ فقط در حد ترکیب شدن هم بزنید تا مایه پنکیک به میزان کافی غلیظ بشه؛ اگه خیلی سفت بود یه قاشق آب یا شیر اضافه کنید. باقی مراحل رو درست مثل رسپی اصلی دنبال کنید.

روش تهیه پنکیک با شیره انگور و ارده

در طرز تهیه پنکیک با شیره انگور و ارده، ابتدا یک عدد تخم مرغ رو با حدود یک سوم لیوان شیره انگور و دو قاشق غذاخوری ارده به خوبی مخلوط کنید تا کاملا یکدست و روان بشه. بعد نصف لیوان آب یا شیر (لبنی یا گیاهی) اضافه کنید و دوباره هم بزنید. حالا یک لیوان آرد، یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر و نوک قاشق چای خوری نمک رو کم کم توی مایه بریزید و فقط در حد ترکیب شدن هم بزنید. باقی مراحل رو درست مثل دستور اصلی دنبال کنید.

برای خرید می تونید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه پنکیک با شیره انگور

  • آرد رو قبل از اضافه کردن به مواد تر حتما الک کنید تا پنکیک هاتون سبک و پف دار بشن و گلوله نداشته باشن.
  • تخم مرغ و شیره انگور رو به خوبی هم بزنید تا یکدست و روان بشه و هیچ حالت لختگی نداشته باشه.
  • شیر و کره یا روغن رو کم کم اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید تا همه مواد تر کاملا یکنواخت بشن و بعد آرد رو اضافه کنید.
  • مایه پنکیک رو زیاد هم نزنید؛ کافیه مواد یکدست بشن.
  • غلظت مایه پنکیک باید مثل ماست باشه، اگه سفت بود کمی شیر یا آب اضافه کنید و اگه رقیق بود کمی آرد بریزید.
  • بعد از آماده شدن، مایه پنکیک رو حداقل 5 دقیقه استراحت بدید تا بیکینگ پودر فعال بشه و پنکیک ها پف خوبی بگیرن.
  • تابه رو روی حرارت میانه رو به ملایم گرم کنید و فقط یک لایه خیلی نازک روغن یا کره روی کفش بمالید تا پنکیک ها نچسبن.
  • موقع پخت، صبر کنین روی سطح پنکیک حباب بزنه و لبه ها نیمه خشک بشن؛ سپس، پنکیک رو برگردونید.
  • طرف دوم پنکیک رو زیاد نپزید؛ فقط کافی ه طلایی بشه و پفش حفظ بشه.
  • پنکیک با شیره انگور رو حتما گرم سرو کنید و در صورت تمایل با شیره انگور، گردو یا کمی کره تزئین کنید تا زیباتر و خوشمزه تر بشن.

فوت و فن های خوشمزه شدن پنکیک با شیره انگور

می تونیم به جای شیر از آب استفاده کنیم؟

بله، می تونید شیر رو با آب جایگزین کنید؛ ولی بافت پنکیک کمی سبک تر و کمتر کرمی می شه. برای کمی نرمی بیشتر، می تونید یه قاشق چای خوری روغن یا کره هم به خمیر اضافه کنید.

چرا پنکیک ها گاهی اوقات بعد از پخت سفت می شن؟

معمولا دلیلش اینه که خمیر بیش از حد هم زده شده یا تابه خیلی داغ بوده. هم زدن زیاد باعث آزاد شدن گلوتن آرد می شه و حرارت زیاد هم بافت پنکیک رو سفت و خشک می کنه.

چیکار کنیم پنکیک ها پف خوبی داشته باشن؟

مایه پنکیک رو بعد از آماده شدن حداقل 5 دقیقه استراحت بدید تا بیکینگ پودر فعال بشه. درضمن، تابه رو روی حرارت میانه رو به ملایم گرم کنید.

می تونیم پنکیک رو بدون تخم مرغ درست کنیم؟

بله، می تونید تخم مرغ رو با موز له شده یا ترکیب پودر تخم کتان با کمی آب جایگزین کنید. البته کمی بافتش تغییر می کنه و ممکنه کمتر پف کنه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 12 آذر 1404 بروزرسانی: 12 آذر 1404 گردآورنده: faceraz.ir شناسه مطلب: 2545

به "طرز تهیه پنکیک با شیره انگور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنکیک با شیره انگور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید