قیمت گوشت کاهش یافت؟، حراج گوشت در نبود تقاضا

به گزارش فیس راز، به گزارش خبرنگاران، حراج گوشت آخرین ترفند گوشت فروشان و قصابان برای آشتی با مشتریان است. گویا پس از آنکه قیمت گوشت به شکل نجومی افزایش یافت خرید این محصول برای بسیاری از اقشار و گروه ها از دسترس خارج شد.

قیمت گوشت کاهش یافت؟، حراج گوشت در نبود تقاضا

آن طور که فعالان بازار می گویند، طی یک دهه اخیر سرانه مصرف گوشت در ایران نصف شده است. در همین زمینه چندی پیش کوروش جعفریان، متخصص تغذیه به خبرآنلاین بیان کرد: در سرانجام سال 1400 سرانه مصرف گوشت در ایران به شش کیلوگرم کاهش یافت. در حالی که در ابتدای سال 1390 این رقم در محدوده 14 تا 15 کیلوگرم بود. یعنی در طول یک دهه مصرف گوشت میان ایرانیان افت حدود 60 درصدی را تجربه کرد.

از سوی دیگر، آخرین گزارش های مرکز آمار در این باره از رشد حدود 52 درصدی فراوری گوشت ایران در سرانجام سال 1400 نسبت به سال پیش از آن دارد. محصولی که بارها با ممنوعیت صادراتی هم روبرو شد و حتی در اواخر سال گذشته دام های صادراتی روی آب تلف شدند.

گرچه در این مدت اندازه عرضه از تقاضا پیشی گرفت، اما قیمت گوشت هیچ گاه وارد مدار نزولی نشد تا هر روز تعداد مشتریان کاهش یابد.

قیمت گوشت در بازار چند؟

آنالیز ها از سطح بازار نشان می دهد که نرخ کنونی هر کیلو شقه گوسفندی بین 180 هزار تا 200 هزار تومان، سردست گوسفندی 220 هزار تا 250 هزار تومان و گوشت مخلوط 200 هزار تا 240 هزار تومان است. قیمت هایی که باعث شد تا بسیاری از متقاضیان یا بازار را ترک نمایند یا در وزن ها کمتری خرید انجام دهند.

این فرایند باعث شد تا بعضی مراکز فروش به ترفند حراج گوشت روی آورند. گویا مردم آن قدر قدرت خرید خود را از دست داده اند که دیگر خرید بدون تخفیف برای آن ها میسر نیست.

بعلاوه بسیاری از دامداران می گویند که به دلیل افزایش هزینه های فراوری، دیگر نگهداری دام به صرفه نیست. از این رو، دام را در هر وزنی که هست و با قیمت های کمتر به بازار عرضه می نمایند که دیگر بیش از این متحمل هزینه نشوند.

خروج تقاضا از بازار گوشت

رئیس شورای تامین دام، درباره دلیل کاهش قیمت گوشت و البته حراج آن گفت: اکنون عرضه گوشت بیشتر از تقاضای آن است. به همین دلیل فروشنده ها مجبورند قیمت ها را تعدیل نمایند که مصرف نماینده قادر به خرید اندازه بیشتر این محصول باشد.

منصور پوریان در تبادل نظر با خبرنگاران شرح داد: عرضه گوشت در حال حاضر چه در بخش گرم و چه در بخش منجمد بسیار زیاد است. اما تقاضای چندانی برای خرید گوشت وجود ندارد و دیگر نمی توان روی افزایش تقاضا حساب باز کرد.

او با اشاره به خشکسالی، کمبود آب و گرانی نهاده های دامی تشریح کرد: دیگر دامداران توان نگهداری دام هایشان را ندارند. از این رو آن ها به فروش دام خود روی آورده اند که بیش از این هزینه نگهداری آن را ندهند. در نتیجه به دلیل انباشت عرضه و نبود تقاضا، شاهد ارائه تخفیف های ویژه برای فروش گوشت هستیم.

وی درباره صادرات مازاد فراوری نیز شرح داد: باید مدیریت صحیحی انجام پذیرد تا گوشت های مازاد به صادرات برسند.

پوریان در سرانجام یادآور شد که با چنین شرایطی بازار گوشت آسیب می بیند. گرچه قیمت گوشت برای مصرف نماینده رو به کاهش است، اما هزینه فراوری گوشت در این روزها بیشتر از قیمتی است که در بازار عرضه می گردد. به همین سبب احتمالاً به زودی شاهد کاهش فراوری گوشت در کشور باشیم.

برای اطلاع از آخرین شرایط بازار گوشت خبر قیمت گوشت قرمز 16 خرداد 1401 را بخوانید.

منبع: تجارت نیوز
انتشار: 22 تیر 1401 بروزرسانی: 22 تیر 1401 گردآورنده: faceraz.ir شناسه مطلب: 2185

به "قیمت گوشت کاهش یافت؟، حراج گوشت در نبود تقاضا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قیمت گوشت کاهش یافت؟، حراج گوشت در نبود تقاضا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید