طرز تهیه ماهی با سس پرتقال رستوران های معروف

به گزارش فیس راز، طرز تهیه ماهی سالمون با سس مرکبات مثل سس لیمو یا سس پرتقال به عنوان یک خیلی مرسومه. ماهی سالمون را به عنوان یک می تونید برای یا حتی برای میل کنید. طرز تهیه ماهی سالمون رستورانی گریل شده با سس مخصوص پرتقال در فر یا ماهیتابه را در این مقاله از در بخونید.

طرز تهیه ماهی با سس پرتقال رستوران های معروف

طرز تهیه ماهی با سس پرتقال در یک نگاه

برای درست کردن ماهی سالمون با سس پرتقال، اول فیله ها رو بشورین، تمیز کنین و از نظر وجود تیغ یا استخون چک کنین، بعد خشک کنین و با نمک و فلفل مزه دار کنین. پوست پرتقال و زنجبیل تازه رو رنده کنین و با آب پرتقال بجوشونین تا کمی غلیظ شه. بالزامیک رو اضافه کنین و چند دقیقه دیگه بذارین روی حرارت بمونه.

فیله ها رو تو تابه یا روی گریل با سمت پوست به پایین بپزین و بعد برگردونین تا طرف دیگه هم مغزپخت شه. در آخر سس رو یا روی ماهی بریزین یا فیله ها رو برای چند دقیقه آخر تو سس بندازین و بعد همراه با برنج، پوره سیب زمینی یا سالاد سرو کنین.

برای آگاهی از مقدار مواد اولیه، جزئیات مراحل طرز تهیه ماهی با سس پرتقال ادامه مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه ماهی و سس پرتقال

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
فیله ماهی (سالمون یا قزل آلا)600 گرم
آب پرتقال1 تا 2 لیوان فرانسوی دسته دار
پوست پرتقال رنده شده1 قاشق چای خوری
زنجبیل تازه و رنده شده1 قاشق مرباخوری
سرکه بالزامیک1 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
روغن سرخ کردنی یا کرهبه مقدار کافی
برنجبرای سرو با ماهی سالمون

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه ماهی با سس پرتقال: 45 دقیقه

طرز تهیه ماهی با سس پرتقال مخصوص

ماهی با سس پرتقال یه ترکیب خوشمزه و خاصه که طعم لطیف ماهی رو با عطر و شیرینی ملایم پرتقال قاطی می کنه. این غذا هم مجلسی و شیکه هم سریع آماده میشه و برای مهمونی یا یه شام خاص خیالی راحت داره. برای درست کردن این غذای لذیذ هر فیله ماهی که مد نظرتون هست رو می توانید بهره ببرید اما به عقیده سرآشپزهای حرفه ای فیله ماهی سالمون یا فیله ماهی قزل آلا بهتر جواب میده.

مرحله اول: فیله های ماهی رو تمیز و آماده کنین

در اولین مرحله از طرز تهیه فیله ماهی با سس پرتقال، فیله های ماهی رو اول زیر آب سرد بگیرین و آروم با دست روش بکشین تا هر چی چربی یا ذرات اضافه هست بره. اگه پوست یا پوسته های نازک روی گوشت دیدین با نوک چاقوی تمیز جداش کنین. بعد فیله ها رو روی یه تخته تمیز بذارین و با نوک انگشت ها کلش رو لمس کنین تا مطمئن بشین هیچ تیغ یا استخون ریزی توش نمونده.

وقتی از پاک بودنش مطمئن شدین، با دستمال آشپزخونه یا حوله کاغذی کاملاً خشک کنین تا آب اضافه نداشته باشه، چون این کار یاری می کنه موقع پخت بهتر برشته و طلایی شه. آخر سر نمک و فلفل سیاه رو دو طرفش بپاشین و حدود ده تا پانزده دقیقه بذارین بمونه تا مزه دار شه.

شما می تونید انواع ماهی، نمک و فلفل سیاه رو به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: پوست پرتقال و زنجبیل رو رنده کنین

پرتقال رو با آب خوب شسته و با اسکاچ پوست اون رو کاملا تمیز کنید. بعد پوست پرتقال رو رنده کنین. پوست پرتقال رو فقط از لایه نارنجی بیرونی بگیرین و حواستون باشه قسمت سفیدش رو برندارین چون تلخ میشه. زنجبیل تازه رو هم بشورید و بعد با رنده ریز، نرم و یکدست کنین که عطرش موقع پخت حسابی آزاد شه. بهتره این کار رو همون موقع انجام بدین که می خواین اضافه کنین.

مرحله سوم: پایه سس پرتقال رو درست کنین

برای تهیه سس پرتقال برای ماهی، یه قابلمه کوچیک بردارین، آب پرتقال تازه رو بریزین توش، بعد پوست پرتقال رنده شده و زنجبیل تازه رو اضافه کنین. حرارت رو میانه کنین و بذارین آروم آروم جوش بیاد. حدود 5 تا 7 دقیقه صبر کنین تا حجم آب پرتقال یکم کم شه و سس کمی غلیظ شه.

انواع آبمیوه از جمله آب پرتقال رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: سرکه بالزامیک رو اضافه کنین

وقتی سس یه کم غلیظ شد، سرکه بالزامیک رو بریزین و هم بزنین تا با همه مواد قاطی شه. این سرکه هم مزه ترش وشیرین لطیفی میده هم رنگ رو خوشگل تر می کنه. دو سه دقیقه دیگه بذارین بجوشه تا طعمش کامل توی سس بیاد. اگه بخواین سس صاف تر باشه همین جا صافش کنین.

شما می تونید سرکه بالزامیک رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: ماهی سالمون رو تفت بدین یا گریل کنین

در ادامه طرز تهیه ماهی با سس پرتقال، تابه نچسب رو بذارین روی حرارت میانه رو به زیاد، کمی روغن یا ترکیب کره و روغن بریزین. فیله ها رو با سمت پوست به پایین بذارین تو تابه و تکون ندین تا 4-5 دقیقه خوب طلایی و برشته شه. بعد آروم برش گردونین و 3-4 دقیقه طرف دیگه رو بپزین تا مغزپخت شه.

اگه از گریل استفاده می کنین، قبلش سطحش رو چرب کنین و همین زمان پخت رو رعایت کنین تا ماهی آبدار بمونه.

شما می تونید روغن و کره رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: ماهی و سس رو با هم ترکیب کنین

وقتی فیله ها پخت، سس پرتقال رو از رو حرارت بردارین. می تونین ماهی ها رو بذارین تو ظرف سرو و سس رو روشون بریزین، یا اینکه ماهی ها رو یکی دو دقیقه آخر بندازین توی سس تا حسابی مزه بگیره. این بستگی به این داره که ماهی رو بخواین برشته بمونه یا طعمش بیشتر آغشته به سس باشه.

مرحله آخر: ماهی سالمون با سس پرتقال رو سرو کنین

ماهی ها رو بذارین تو دیس یا بشقاب گرم، سس رو روشون بریزین و اگه دوست داشتین با چند برش پرتقال تازه یا کمی پوست رنده شده پرتقال تزیین کنین. این غذا با یا یا سالاد سبز خیلی خوب جور درمیاد.

شما می تونید برنج رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه ماهی با سس پرتقال

  • کمی از سس پرتقال رو کنار بذارین و موقع سرو، تازه روی فیله های ماهی سالمون یا قزل گرم و داغ بریزین. این کار باعث می شه سطح ماهی مرطوب بمونه و طعم پرتقال تازه رو موقع خوردن حس کنین.
  • اگه ماهی با سس پرتقال رو همراه برنج سرو کنین، همین مقدار ماهی برای 4 نفر هم جواب می ده؛ ولی بدون برنج، برای 3 نفر غذای کامل و سیرکننده ست.
  • طعم سس پرتقال برای ماهی رو با ذائقه خودتون تنظیم کنین؛ بعضیا ترش تر دوست دارن و سرکه رو بیشتر می زنن، بعضیا شیرین تر دوست دارن و کمی شکر اضافه می کنن.
  • مقدار نمک و فلفل رو از همون اول کنترل کنین، چون کم کردنش بعد پخت سخت تره.
  • در طرز تهیه ماهی سالمون یا قزل با سس پرتقال در تابه، می تونید کمی روغن بریزین، ماهی رو بذارین و وسط پخت، سس پرتقال رو هم اضافه کنین. هر دو طرف ماهی رو سرخ کنین تا هم مغزپخت بشه هم طلایی شکل.
  • تازه ترین فیله های سالمون رو برای این غذا بگیرین. این ماهی مناسب ترین انتخابه چون با طعم سس پرتقال عالی ترکیب می شه و بافتش نرم و مجلسیه.
  • پوست ماهی رو قبل از پخت جدا نکنین؛ همین پوست باعث می شه سالمون روی گریل یا تو تابه سالم بمونه و راحت برگرده.
  • برای خوش رنگ تر شدن سس پرتقال برای ماهی، کمی زعفران دم نموده بهش اضافه کنین تا هم رنگش مجذوب کننده تر شه هم عطر خاصی پیدا کنه.
  • اگه سس رو غلیظ تر دوست دارین، بذارین کمی بیشتر روی حرارت بجوشه تا آب اضافش بره و قوام پیدا کنه.
  • در طرز تهیه ماهی با سس پرتقال، قبل از پخت، فیله ها رو حدود نیم ساعت تو سس بخوابونین تا عطر و مزه پرتقال و ادویه ها به همه جای ماهی نفوذ کنه.
  • کنار این غذا برش های پرتقال گریل شده یا حتی کاراملی شده بذارین تا هم ظاهر بشقاب خاص بشه هم تو خوردن تنوع طعمی ایجاد بشه.
  • برای لطافت بیشتر طعم، آخر کار یه قاشق کره تو سس بریزین و هم بزنین تا طعمش گرد و ملس بشه.
  • موقع پخت، فیله ها رو زیاد این طرف و اون طرف نکنین چون همین باعث خرد شدن و از دست رفتن فرم زیبای ماهی می شه.
  • سالاد سبز ساده یا سبزی پلو با عطر شوید، کنار ماهی با سس پرتقال ترکیب فوق العاده ایه که سفره رو کامل می کنه.
  • اگه گریل برقی یا ذغالی ندارین، فر رو روی حالت گریل یا حتی کباب پز معمولی تنظیم کنین تا نتیجه ای نزدیک به سالمون گریل رستورانی بگیرین.

فوت و فن های خوشمزه شدن ماهی سالمون با سس پرتقال خانگی

آیا می شه به جای ماهی سالمون از ماهی دیگه استفاده کرد؟

بله، می تونین از ماهی هایی مثل قزل آلا، هامور یا حتی شیرماهی هم استفاده کنین، ولی سالمون انتخاب بهتریه. دلیلش اینه که بافت سالمون نرم و لطیفه، روغن طبیعی داخل گوشتش باعث می شه حتی بعد از پخت مرطوب و خوش طعم بمونه، و طعم کره ای و چربش با سس پرتقال ترکیب بی نظیری رو می سازه که کمتر ماهی دیگه ای این هماهنگی رو داره.

چرا گاهی سس پرتقال کمی تلخ می شه؟

دلیل اصلی تلخ شدن سس پرتقال، استفاده بیش از حد از رنده پوست پرتقال یا رنده کردن لایه سفید زیر پوستشه که خودش طعم تلخی داره. بعلاوه اگه سس رو با حرارت خیلی زیاد و طولانی بجوشونین، طعم مرکبات کمی تلخ می شه. برای جلوگیری، فقط بخش نارنجی پوست رو رنده کنین و حرارت رو ملایم نگه دارین.

می شه سس پرتقال رو از قبل آماده کرد؟

بله، حتی بهتر هم هست چون طعم ها فرصت بیشتری پیدا می کنن تا با هم ترکیب شن. فقط اجازه بدین سس کاملا خنک بشه، بعد در ظرف دربسته تو یخچال تا سه روز نگه داری کنین. موقع استفاده، روی حرارت ملایم گرمش کنین و کمی آب پرتقال تازه اضافه کنین تا طراوت اولیه برگرده.

اگه در طرز تهیه ماهی سالمون با سس پرتقال، ماهی بعد از پخت خشک شد، مشکل از کجاست؟

خشک شدن ماهی معمولا به خاطر پخت بیش از حد یا حرارت خیلی بالاست. سالمون حتی با دو سه دقیقه پخت اضافه از حد احتیاج، رطوبتش رو از دست می ده. بهتره با دماسنج آشپزی دمای گوشت رو چک کنین (حدود 50 تا 55 درجه سانتی گراد برای وسط گوشت)، یا زمان پخت رو دقیق رعایت کنین.

برای این غذا، ماهی رو بهتره با پوست بپزیم یا بدون پوست؟

بهتره با پوست بپزین، چون پوست به عنوان یک لایه محافظ عمل می کنه و مانع خشک شدن گوشت می شه. علاوه بر این، وقتی سمت پوست رو اول روی حرارت می ذارین، می تونین اون رو برشته و ترد کنین تا موقع سرو کنار رطوبت ماهی و نرمی سس پرتقال، تضاد بافتی دلچسبی ایجاد کنه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 18 شهریور 1404 بروزرسانی: 18 شهریور 1404 گردآورنده: faceraz.ir شناسه مطلب: 2540

به "طرز تهیه ماهی با سس پرتقال رستوران های معروف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ماهی با سس پرتقال رستوران های معروف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید