کاهوی طلایی، کاهویی که مهندسی ژنتیک شد!

به گزارش فیس راز، کاهو هیجان انگیزترین سبزی نیست، اما اغلب آن را در کنار ساندویچ ها، خورشت ها و سایر وعده های غذایی به عنوان راهی برای به دست آوردن مواد مغذی اضافی خواهید یافت. اما شاید راهی برای به دست آوردن مزایای سلامتی بیشتر از کاهو وجود داشته باشد.

کاهوی طلایی، کاهویی که مهندسی ژنتیک شد!

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران وبه نقل از ایسنا، بسیاری از ما به میزان ای که می دانیم باید مصرف کنیم، میوه و سبزیجات نمی خوریم، اما ممکن است این هدف اکنون کمی دست یافتنی تر باشد. دانشمندان اسپانیایی یک کاهوی طلایی تازه با مواد مغذی 30 برابر بیشتر از خوراکی های سبز معمولی ساخته اند.

به گزارش ایسنا،کاهو هیجان انگیزترین سبزی نیست، اما اغلب آن را در کنار ساندویچ ها، خورشت ها و سایر وعده های غذایی به عنوان راهی برای به دست آوردن مواد مغذی اضافی خواهید یافت. اما شاید راهی برای به دست آوردن مزایای سلامتی بیشتر از کاهو وجود داشته باشد.

به نقل از نیواطلس، گروهی از موسسه تحقیقاتی زیست شناسی مولکولی و سلولی گیاهی(IBMCP) یک کاهوی ساده را برای تقویت مواد مغذی آن مهندسی ژنتیکی نموده است. به طور خاص، آنها سطح آنتی اکسیدانی به نام بتاکاروتن را افزایش دادند که بدن شما برای ساختن ویتامین A از آن استفاده می نماید. این برای بینایی سالم، عملکرد سیستم ایمنی و رشد سلولی مهم است و تصور می گردد در برابر آلزایمر، بیماری های قلبی و بعضی از انواع سرطان محافظت ایجاد کند.

بتاکاروتن معمولا به میزان زیاد در سبزیجاتی مانند هویج، کدو تنبل و سیب زمینی شیرین یافت می گردد. همانطور که ممکن است حدس بزنید، رنگ رایج در بین سبزیجات دارای این ماده، نارنجی است و این کاهوی تازه نیز از این قاعده مستثنی نیست. مقادیر بیشتری از بتاکاروتن برگها را به رنگ زرد قابل توجهی در می آورد و از این رو به آن، کاهوی طلایی می گویند.

سطح بتاکاروتن در برگ کاهوی طلایی تا 30 برابر بیشتر از کاهوی معمولی بود و این آنتی اکسیدان ها از نظر زیستی در دسترس تر بودند، به این معنی که سیستم گوارشی ما می تواند آنها را راحت تر از غذا استخراج کند.

با این حال، افزایش این سطوح ساده نبود. بتاکاروتن به طور معمول در کلروپلاست های گیاه که ساختارهای سلولی هستند که فتوسنتز را انجام می دهند، فراوری می گردد، اما اگر بیش از حد آن را انباشته کنید، توانایی گیاه برای دریافت انرژی از نور خورشید کاهش می یابد. بنابراین، محققان راهی برای انتقال آنتی اکسیدان به قسمت های مختلف سلول های گیاهی پیدا کردند.

نویسنده اصلی این مطالعه می گوید: کار ما با موفقیت بتاکاروتن را در محفظه های سلولی فراوری و انباشته نموده است. این کاهوی طلایی به زودی می تواند به سالاد بهبود یافته ژنتیکی با تربچه و نخود مغذی تر و گوجه فرنگی و سیب زمینی بنفش غنی از آنتی اکسیدان اضافه گردد.

این تحقیق در مجله Plant منتشر شد.

227323

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 27 شهریور 1403 بروزرسانی: 27 شهریور 1403 گردآورنده: faceraz.ir شناسه مطلب: 2421

به "کاهوی طلایی، کاهویی که مهندسی ژنتیک شد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاهوی طلایی، کاهویی که مهندسی ژنتیک شد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید